Uitnodigingen

De uitnodiging voor het kraamfeest kan dus zoals aangegeven het beste in het geboortekaartje komen. Het voordeel is dat iedereen meteen weet waar hij aan toe is en dat er dus geen kraambezoek op andere dagen verwacht wordt.

Info op uitnodiging

Vermeld op het kaartje duidelijk wanneer het feest is, de dag en datum. En vermeld wanneer de begintijd en de eindtijd is. Ook de eindtijd is belangrijk omdat er dan vanzelf mensen gaan opstappen en de rest ook meteen weet dat het nu echt tijd is. Doe je dat niet dan kan je uren later nog met plakkers opgescheept zitten. Kan wel gezellig zijn maar ook erg vermoeiend en je moet de rest van de dag/avond weer voor je baby zorgen want dat stopt niet!
Natuurlijk ook vermelden waar het feest is. Zeker als het niet bij jezelf thuis is maar in een zaaltje of bijvoorbeeld bij de grootouders.
Vraag je heel veel mensen zet dan in het kaartje dat ze op tijd moeten laten weten of ze komen. Dan kun je daar met alle inkopen rekening mee houden.

Een vermelding naar de Cadeaulijst kan ook erg handig zijn.
Wil je de uitnodigingen laten drukken kun je eens kijken bij Greetz uitnodigingen
Of heb je liever Handgemaakte uitnodigingen dan moet je echt bij Anneke zijn.Tekst idee voor kaartje

Hieronder een aantal teksten die op de kaart kunnen komen. Sommige teksten zijn niet compleet met alle info maar je kan altijd iets erbij doen en combineren.

Om iedereen te kunnen plezieren, gaan we mijn geboorte later vieren. Zo kunnen jullie mij allemaal bewonderen, zonder ons te overdonderen.

Omdat ik net geboren ben en nog niemand ken, mag ik een feestje geven, kom jij ook heel even?

Wilt u eens komen kijken naar onze kleinste? Dat vinden wij op het kraamfeest het fijnste!

Wij zijn benieuwd op wie u onze kleine meid vindt lijken. Maar komt u haar alstublieft tijdens ons kraamfeest bekijken.

Mijn nieuwe woning is aan de ................. in ............. Op (datum) hou ik van 00.00 tot 00.00 uur open huis.

In plaats van een kraambezoek, geeft (naam baby) zijn/haar eerste feestje op (datum) bij ons thuis.

Al die maanden wachten is het waard geweest, kom je mij bewonderen op mijn kraamfeest?


Bezoek vinden we fijn, maar dan wel op ons kraamfestijn.

Wil je (naam baby) komen bewonderen? Op (dag/datum) staan de beschuiten met muisjes klaar tussen 00.00 en 00.00 uur.

Tekst in een bijlage

Je kan de tekst in het geboortekaartje zelf laten drukken maar er is ook iets voor te zeggen om het in een bijlage mee te sturen.
Ten eerste stuur je het kaartje waarschijnlijk ook naar mensen die helemaal niet op het kraamfeest komen, zoals een verkeringsmaatschappij, de dokter, personeelszaken enz.
Sommige mensen zijn vage kennissen die je wel op de hoogte wilt stellen maar die je niet op het kraamfeest wilt.
Ook mensen die ver weg wonen wil je niet uitnodigen op deze manier omdat je ze ergens onder druk zet om die dag naar jullie toe te komen. Dat voorkom je dan door ze niet uit te nodigen. (Hangt wel vanaf wie het is en de afstand.)

Een bijlage in het geboortekaartje heeft dus voordelen. En dit kan best op een nette manier verwerkt worden bij het kaartje waarbij bijvoorbeeld ook een plaatje van het geboortekaartje ook op de bijlage staat.