Originele Cadeautjes

Iedereen die op kraamvisite komt wil natuurlijk een leuk cadeautje meenemen. Om aan de ouders te geven en het cadeau is vaak voor de pas geboren baby. Om je nu alvast op weg te helpen zijn er op deze pagina een aantal originele kraamcadeautjes op een rij gezet.
Ga je zelf een kraamfeest geven dan kun je laten doorschemeren wat je zelf heel leuk vindt en ga je als gast op kraamvisite dan kun je misschien leuke inspiratie opdoen en hier het perfecte kraamcadeau vinden. Iets dat bij jou past en bij de baby en ouders.
Heel veel kraamcadeautjes vind je bij "Dit verzin je niet".De lijst met kraamcadeaus

De lijst hieronder is in willekeurige volgorde en als je zelf nog een leuk idee hebt om erbij te zetten vul dan even het Contact formulier in.

Geboortebord

Een borduurwerk waar geboortegegevens in verwerk zitten.

Gastenboek.

Een moderne rugzak als handtas gebruik om handen vrij te hebben.

Luiertaart zelf maken of kant en klaar kopen

Een ander figuur opgebouwd uit vele luiers. Bijvoorbeeld een wiegje. (zie ook kopen link)

Thee die borstvoedingsbevorderend werkt.

Oppaswaardebonnen. Kun je gratis maken op Geef een tegoedbon

Bon voor ….. Kan nog veel meer zijn, wat je maar leuk vindt.

Doosje waar melktanden in bewaard kunnen worden. ( Melktanden bewaardoos )

Een liedje met de naam van de baby erin.

Babycape.

Kookboek met snelle recepten.

T-shirt / rompertje met naam of leuke tekst

Bestek met naam.

Fotolijst stamboom.

Opvoedboek

Fietsenrek voor in de schuur.

Geboortekaartje verwerken tot een babyschoentje. Zie Babyschoentje knutselen

Babysokjes oranje als vader voetbal gek is en europacup wordt gespeeld

Kraamcadeaumand

Een speciaal geval is de kraammand met 7 tot 10 cadeautjes erin. Tijdens de kraamtijd kunnen de ouders, meestal de moeder, iedere dag dan één cadeautje open maken. Je kan ze zelf laten kiezen welk cadeau ze per dag open maken maar je kan de kraamcadeautjes ook nummeren of een datum geven.
Kant en klare pakketen kun je kopen maar met een lege mand beginnen en zelf spullen kopen is ook heel leuk. Vooral omdat je weet dat het eraan zit te komen kun je al maanden voor de bevalling leuke spullen kopen op het moment dat je er tegenaan loopt. De inhoud kan uit cadeautjes van hierboven gekozen zijn maar ook nuttige dingen kunnen erbij zitten. Zoals luiers, verzorgingsspullen voor baby's zoals shampoo, olie en doekjes, washandje en handdoek.
Maar ook voorleesboekje voor oudere kinderen, knuffeltje, grote stapelblokken, slabbetje, badspeeltjes, boxspeeltjes, enz.
Zie ook Kraammand

Broertjes en zusjes

Is er ook een broertje of zusje vergeet dan niet een leuk cadeautje voor dat kind mee te nemen. Ze krijgen toch al wat minder aandacht en met een kleinigheidje voelen ze zich weer helemaal blij en zijn ze ook nog eens tijdens het bezoek lekker bezig met spelen!
Denk aan kleine dingen zoals een kleurboek, een pop, een auto, knutselspullen, blokken.
Iets minder geschikt zijn spelletjes, voorleesboeken enz. Dan wordt er vaak gevraagd om mee te spelen en dat is nu juist niet de bedoeling.