Cadeaulijst

Als je een cadeaulijst wilt maken dan kan dat handig zijn omdat je zelf niet veel dingen dubbel zult krijgen en voor de gasten die op het kraamfeest uitgenodigd worden kan het handig zijn omdat ze dan een leuk gericht, graag gewenst, cadeau kunnen kopen en geven.

Ten eerste moet je natuurlijk verzinnen of in ieder geval weten of je zo'n lijst kan vullen met dingen die je graag wilt hebben. Als je maar twee dingen weet en het verder aan de gasten wilt overlaten dan hoef je ook niet zo'n lijst te maken. Vergeet niet dat veel dingen voor de baby en de kinderkamer je waarschijnlijk allemaal al van tevoren gekocht hebt en dus niet meer nodig hebt.
Als je een lijst gaat maken probeer dan zoveel mogelijk ook de winkel waar het te krijgen is en de prijs van het cadeau erbij te noemen. Niets is zo vervelend voor een gast om iets leuks te zien en er dan achter te komen dat het veel te duur is of juist zo goedkoop dat ze liever iets anders hadden gegeven.Waar is de lijst?

Er zijn een aantal manieren waarop je ervoor kan zorgen dat de lijst onderhouden wordt en dat de mensen ook weten dat er een lijst is en wat ze moeten doen.

Je kan zelf een lijst maken in een boekje bijvoorbeeld en deze op een gegeven moment aan iemand geven die genoemd wordt op bijvoorbeeld het geboortekaartje zodat iedereen weet dat ze bij die persoon moeten zijn voor de cadeaulijst.
Die persoon kan het lijstje dan bijhouden en iedereen vertellen wat er gevraagd wordt.
Als je het 06-nummer erbij zet dan is het bijhouden een leuk werkje voor iemand die graag contact met mensen heeft..

Er zijn ook grote babywinkels die een lijstje voor je willen bewaren maar dan moet je dus wel al je gasten naar die ene winkel sturen als ze iets van de lijst willen geven. Dat is gunstig voor de winkel die het voor je wil doen, maar niet alles gasten zullen het leuk vinden om verplicht naar een bepaalde winkel te moeten gaan. Bijvoorbeeld in verband met de afstand.

Een lijstje op internet maken en de mensen toegang tot het lijstje geven met een bepaalde code. Dan kunnen ze alle cadeaus zien en zelf iets wat ze willen geven doorstrepen. Dan zijn er weer mensen die misschien geen internet toegang hebben of het lastig vinden maar die kunnen dan vast wel door een handig iemand geholpen worden.

Laat je verrassen

Dat kan natuurlijk ook heel goed. Zeker als je weet dat je creatieve familie en vrienden hebt. Laat ze het helemaal zelf uitzoeken en kijk gewoon wat er als kraamcadeau gegeven wordt. Misschien maken ze zelf iets leuks. Zeker als het niet je eerste kind is dan heb je waarschijnlijk al veel spullen voor baby's in huis en heb je toch niet al te veel wensen.

Op deze website is ook een lijst gezet met wat Originele cadeautjes . Zoek er zelf wat uit of vertel je gasten dat het op deze website te vinden is. Dan kunnen ze zelf kijken wat ze leuk vinden om te geven.