Tips Kinderhoek

Verwacht je dat er ook veel kinderen meekomen dan is het handig om een kinderhoek te hebben. Dan hoeven ze niet de hele tijd bij hun ouders te zijn en kunnen ze lekker spelen, knutselen en zichzelf, en elkaar, bezig houden. Zorg dat de kinderen zich vermaken zodat de sfeer op het feest goed blijft!
Op deze pagina vind je een aantal tips die je zou kunnen gebruiken voor zo'n kinderhoek.

Filmpje kijken

Je kan op een kleine tv constant een leuke kinderfilm laten draaien. Of meerdere filmpjes die eventueel herhaald worden na een bepaalde tijd. Als de kinderen zich dan even vervelen worden ze door de beelden aangetrokken en kunnen ze even rustig kijken.

Speelgoed

In de hoek kunnen ook een aantal leuke dingen liggen waarmee gespeeld kan worden. Dat kunnen poppen en auto's zijn maar ook een bijvoorbeeld een keukentje of spelletjes.Kleurpotloden

Als er papier ligt en leuke tekeningen en potloden dan kunnen kinderen altijd zelf een mooie tekening gaan maken of een bestaande tekening pakken en gaan inkleuren. Zeker ook tekeningen die met baby's te maken hebben kunnen heel toepasselijk zijn en zeker door meisjes graag gekleurd worden.

Snoep

Zorg ook dat er drinken en genoeg snoep, chips, in de kinderhoek liggen. Ze zullen misschien meer eten dan wenselijk is voor kinderen maar ze zullen het zeker waarderen en het een geweldig feest vinden. En een leuk feest is wat we allemaal willen.

Knutselspullen

Ook andere knutselspullen kunnen in de knutselhoek liggen. Maar let op want als je bijvoorbeeld lijm erbij legt en er is geen of weinig toezicht dan zou er wel eens teveel onder de lijm kunnen komen te zitten.
Als er iemand op de kinderen let dan kan deze ook helpen bij knutselwerkjes en eventueel de kinderen ook nog eens schminken.